Este unul din cele mai nocive substante pe care le gasim in mancarea din comert. Iar asta pentru ca este un substituent mult mai ieftin al zaharului, iar comerciantii nu ezita sa-l foloseasca din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase.
Siropul de porumb bogat in fructoza (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decat zaharul, asa ca este folosit in cantitati foarte mari de catre industria alimentara. Problema este ca numeroase studii au confirmat ca provoaca obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, cancer si afecteaza memoria si capacitatea de invatare.
Pentru ca sunt foarte multi bani in joc si producatorii siropului de porumb bogat in fructoza castiga enorm de pe urma lui, acestia i-au schimbat denumirea din “bogat in fructoza” in “zahar de porumb”, termen pe care il vei vedea mai des pe etichetesi care pare mai “sigur” in ochii consumatorilor.
Integral pe foodstory.ro
Foto: financiarul.ro Tag-uri: alimente, sirop de porumb, fructoza
Este unul din cele mai nocive substante pe care le gasim in mancarea din comert. Iar asta pentru ca este un substituent mult mai ieftin al zaharului, iar comerciantii nu ezita sa-l foloseasca din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase.
Siropul de porumb bogat in fructoza (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decat zaharul, asa ca este folosit in cantitati foarte mari de catre industria alimentara. Problema este ca numeroase studii au confirmat ca provoaca obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, cancer si afecteaza memoria si capacitatea de invatare.
Pentru ca sunt foarte multi bani in joc si producatorii siropului de porumb bogat in fructoza castiga enorm de pe urma lui, acestia i-au schimbat denumirea din “bogat in fructoza” in “zahar de porumb”, termen pe care il vei vedea mai des pe etichetesi c