În următoarele două săptămâni, vremea se anunţă una de primăvară, însă prognoza va sta sub semnul precipitaţiilor însemnate cantitativ, în special în intervalul 3-9 aprilie în majoritatea zonelor, scrie Agerpres. Conform prognozei ANM, în Transilvania, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de un regim termic variabil. Maximele diurne, se vor încadra, în medie, între 10 şi 15 grade, iar minimele nocturne, se vor situa, în general, între 1 şi 5 grade. În a doua săptămână, temperaturile minime vor coborî cu 2-3 grade sub limita de îngheţ, în timp ce ziua se vor înregistra, în medie, valori maxime de 6-8 grade Celsius. Ploile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai importante va fi mai ridicată în jurul datei de 3 aprilie.
La munte, în prima jumătate a intervalului de prognoză, temperaturile diurne se vor situa, în medie, între 3 şi 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori pe 2 aprilie, în timp ce minimele nocturne vor avea uşoare variaţii în jurul limitei de îngheţ. În intervalul 8-14 aprilie, maximele termice vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi exclusiv negative, între -7 şi -4 grade Celsius. Vor fi precipitaţii, predominant ploi la altitudini mai mici de 1.800 metri, iar la altitudini mari se vor semnala mai ales precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 1-14 aprilie, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată din Reading, Anglia.
În următoarele două săptămâni, vremea se anunţă una de primăvară, însă prognoza va sta sub semnul precipitaţiilor însemnate cantitativ, în special în intervalul 3-9 aprilie în majoritatea zonelor, scrie Agerpres. Conform prognozei ANM, în Transilvania, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizat