Proprietăţile variate şi miraculoase ale nucilor, migdalelor şi arahidelor sunt deja arhicunoscute. Un nou studiu, efectuat la Universitatea Scranton din Pennsylvania (SUA), aduce însă şi mai multe informaţii interesante, care susţin ideea introducerii acestor alimente în dieta zilnică.
Astfel, cercetarea a scos la iveală faptul că nucile sunt cele mai sănătoase alimente din această categorie. Ele conţin atât fibre sănătoase, proteine, minerale şi vitamine, cât şi un număr mare de antioxidanţi mai puternici decît la celelalte tipuri de alune. În cadrul acestui experiment, specialiştii au analizat comparativ beneficiile pentru organism aduse de nuci, migdale, arahide, fistic, alune, nuci braziliene, nuci cashew, nuci de Macadamia şi nuci pecane.
După cum explică autorul cercetării, dr. Joe Vinson, „o mână de nuci conţine aproape de două ori mai mulţi antioxidanţi decât aceeaşi cantitate de arahide sau de alte tipuri de alune”. Acestea sunt de două şi până la 15 ori mai puternice în lupta cu radicalii liberi decât vitamina E, cunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante. Potrivit dr. Vinson, un alt beneficiu al nucilor este acela că ele pot fi mâncate în stare naturală şi nu trebuie gătite, proces prin care ar pierde din proprietăţi.
Oamenii de ştiinţă recomandă un consum zilnic de şapte nuci pentru a reduce riscul bolilor de inimă, anumite tipuri de cancer, diabetul zaharat de tip 2, dar şi pentru a combate cauzele îmbătrânirii. Din nefericire, oamenii nu mănâncă foarte multe nuci de teamă să nu ia în greutate. Dr. Vinson a subliniat însă faptul că acestea conţin grăsimi sănătoase, nu saturate (care duc la înfundarea arterelor), şi că nucile, dimpotrivă, reduc supra-alimentarea, instalând senzaţia de saţietate.
Proprietăţile variate şi miraculoase ale nucilor, migdalelor şi arahidelor sunt deja arhicunoscute. Un nou studiu, efectuat la Unive