Teatrul Municipal Baia Mare a împlinit 60 de ani de la înfiinţare. Conducerea Teatrului a organizat o manifestare pe parcursul a patru zile în care actorii oraşului au prezentat două premiere şi alte spectacole, iar în foaier sau în sala mare au avut loc evenimente culturale, de la lansări de care, la dezbateri ale arhitecţilor sau expoziţii de artă plastică. Încet, dar sigur, Teatrul băimărean devine locul în care artele vorbesc aceeaşi limbă, cea a frumosului.
În prima zi a avut loc deschiderea sărbătorii în prezenţa primarului Cătălin Cherecheş, a consilierilor locali, a unor oaspeţi din alte părţi de ţară, a trupei de la Teatru şi spectatori fideli.
Până la cuvântul de deschidere a avut loc un mini spectacol prezentat de Fanfara oraşului.Sărbătoarea a început cu un cuvânt al managerului Claudiu Pintican, discursul primarului de Baia Mare şi al unor artişti care au făcut şi fac parte din istoria acestei importante instituţii. A fost prezentat şi noul site al Teatrului, mai dinamic, mai util celor care vor să ştie ce se întâmplă pe scena băimăreană.
Cu această ocazie a fost prezentat un volum omagial: „Teatrul Municipal Baia Mare 60. O istorie povestită”, lucrare coordonată de Oltiţa Cîntec, dar şi romanul „Niciodată”, autor Kincses Elemer, cel care a semnat şi regia piesei prezentate de Teatru în prima zi a sărbătorii.
S-a jucat „Femeia mării”, de Henric Ibsen, o piesă în premieră pe scena băimăreană.
Un primar emoţionat
Cătălin Cherecheş a scos o foaie de hârtie, contrar obişnuinţei de a vorbi liber, şi a citit câteva din gândurile sale legate de Teatrul din Baia Mare. Primarul a spus că nu foloseşte notiţe pentru a vorbi în public, dar acest eveniment este unul special şi doreşte să fie la nivelul celor care îl ascultă.
„M-am aşezat cu emoţie în faţa tastaturii care,