Oricât de multă voinţă ai avea, este greu să slăbeşti când tentaţiile sunt la fiecare pas. Pentru a-ţi îndeplini obiectivul, poţi apela la câteva mici artificii care te vor ajuta să scazi numărul de calorii din farfurie.
Evită alimentele albe
În această categorie intră, în special, produsele bogate în carbohidraţi: făina albă, zahărul şi orezul. Acestea sunt ,,vinovate” de creşterea nivelului de zahăr în sânge, proces care contribuie la acumularea kilogramelor în plus. Încearcă să le înlocuieşti cu zahăr brun, orez sălbatic şi pâine integrală. Aportul de fibre din ele îţi va oferi o senzaţie de saţietate de lungă durată, iar numărul calorii consumat va fi mai mic.
Nu te grăbi să mesteci
Creierul percepe după 20 de minute faptul că mănânci. Cu cât consumi mâncarea mai repede, cu atât senzaţia de saţietate se va instala mai greu. Pentru a evita o astfel de situaţie este bine să mesteci încet şi să laşi din când în când furculiţa jos din mână. Te vei sătura mai repede fără să fie nevoie să mănânci prea mult.
Condimentele ard caloriile
Dacă obişnuiai să foloseşti untul sau smântâna drept adaosuri alimentare este bine să-ţi schimbi acest obicei. O alternativă sănătoasă sunt sosurile picante sau sucul de roşii. Pe lângă faptul că vor da un gust bun mâncării, condimentele contribuie la arderea grăsimilor.
Mai multe sfaturi pentru slăbit pe clickpentrufemei.ro.