Pe langa crunta criza economica si ofensiva “alimentelor de carton”, modificate in laboratoare pentru a rezista mai mult pe rafturile magazinelor, mai ieftine, dar cele mai multe dintre ele periculoase pentru sanatatea umana, fermierii si-au descoperit inca un adversar in jocul supravietuirii pe piata agroalimentara mondiala, poate cel mai periculos: zvonul. Spre deosebire de cel din sectorul financiar-bancar, zvonul din industria alimentara are reactia unui atac de cord: efectele sunt cauzate imediat si se estompeaza in timp indelungat.
Popularizate sub denumiri catastrofice (pesta porcina, boala vacii nebune, scrapiala oi si capre, SIDA cailor, concentratii periculoase de pesticide in legume si fructe, mierea cu antibiotic, castravetii cu ecoli, ouale stresate, substituirea carnii de vita cu cea de cal, puiul de carne contaminat cu Salmonella), scandalurile erup in industria alimentara periodic, de cativa ani incoace.
Desi cele mai multe alerte de siguranta alimentelor sunt infirmate dupa finalizarea cercetarilor, fiecare zvon loveste crancen fermierul. Cel mai recent scandal alimentar despre care exista deja dovezi ca a fost “fabricat” este cel al aflatoxinei din lapte. O regula a jocurilor financiare este ca de fiecare data cand cineva pierde, altcineva castiga. Si pentru ca nicicum nu s-a facut public numele “papusarilor” care au instrumentat acest scandal alimentar ce s-a repercutat asupra crescatorilor de vaci de lapte din Romania, am incercat sa aflam noi cine a avut de castigat de pe urma alertei “Aflatoxina in lapte”, dar si a altor scandaluri similare.
„Acest scandal artificial creat in piata laptelui a inceput cu pregatirea sa - asa cum se face in razboi: prima data ataca aviatia si bombardeaza tot si pe urma vin trupele si ocupa teritoriul fara opozitie. Este o strategie foarte bine pusa la punct, pe care, din naivita