Mihail Boldea şi procuroarea se cunoşteau de mai mult timp, de pe vremea când fostul deputat lucra ca avocat în Baroul Galaţi. Acesta ar fi sedus-o pe magistrată ca să o convingă să facă ce vrea el, spun anchetatorii.
La data de 22 martie 2013, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Serviciul Teritorial Galaţi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Mihaela Agheniţei, magistrat procuror, pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 264 al. 1 Cod penal, art. 259 al. 2 Cod penal şi art. 268 Cod penal. Mihaela Agheniţei este procuror la Parchetul Tribunalului Brăila şi a lucrat anterior la DNA.
Favorizarea lui Mihail Boldea
În sarcina acesteia, procurorii au reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, lui Mihail Boldea, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi. La data de 26.03.2013, în baza avizului Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori, D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi a efectuat percheziţii domiciliare şi urmează să efectueze percheziţii informatice în cauză.
Reducerea pedepsei la jumătate
Articolul 19 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor: Persoana care are calitatea de martor, în sensul art. 2 lit. a) pct. 1 si 2, si care a comis o infractiune grava, iar inaintea sau în timpul urmaririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a l