Paştele în America de Nord
Paştele în America de Nord este asemănător cu cel sărbătorit de români. Familiile americane se adună sâmbăta dinaintea zilei de Paşte şi încondeiază ouăle. Potrivit tradiţiei, Iepuraşul de Paşte va lăsa fiecărei familii cu copii, câte un coş de Paşte, plin cu ouă de ciocolată şi alte bunătăţi pentru fiecare copil din casă. Unele familii organizează adevărate „vânători de comori”, copiii pornind în căutarea ouălor de ciocolată aduse de iepuraş.
Paştele în Franţa
Franţa, sărbătoreşte cu mult fast sărbătoarea Paştelui. Încă de la începutul acestei sărbători, întreaga ţară este cuprinsă de euforie. Toate magazinele şi sediile comerciale sunt împodobite cu iepuraşi, pui, clopote şi peşti din ciocolată.
„Peşti de aprilie” – Principala diferenţă faţă de celelalte ţări europene: în Franţa, iepuraşul este înlocuit cu peşti şi clopoţei. Peştii francezi de Paşte poartă denumirea de „Peşti de aprilie”. Aceşti peşti îşi fac apariţia în casele franceze încă de la 1 aprilie, copiii încercând să îi păcălească pe adulţi lipidu-le pe spate hârtii cu peşti desenaţi.
„Clopotele zburătoare” – O altă tradiţie importantă în Franţa este denumită „Clopotele zburătoare”. Catolicii francezi cred că în Vinerea Mare toate clopotele zboară la Vatican, întorcându-se în prima zi de Paşte, aducând cu ele o mulţime de ouă de ciocolată. Respectând această tradiţie, clopotele nu mai bat din Vinerea Mare şi până în prima zi de Paşte. Copiii se implică într-un joc în care aruncă ouăle în aer. Primul care a scăpat oul, a pierdut concursul.
Paştele în Suedia
Săptămâna Mare începe cu Duminica floriilor, pentru a celebra intrarea lui Iisus în Ierusalim. Oamenii obişnuiesc să ducă la biserică crengi de salcie, care ţin locul celor de laur. Există şi superstiţii legate de această perioadă: se crede că vrăjitoarele au o putere deosebită în ace