În cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba (ATMA) și Asociația Română pentru Cultură au desfășurat, marți, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, activități cultural-tradiționale pentru elevii acestei instituției de învățământ. Tinerii au asistat la o prezentare despre muzica tradițională, prezentarea portul tradițional, ateliere de pictură, de olărit, dar și altele.
Mai multe clase din ciclul gimnazial și liceal au asistat la o prezentare despre muzica tradițională românească vocal-instrumentală, realizată de profesorii Alexandru Pal, Cristian Șușman și Ștefan Petriman. Astfel, elevii acestei instituții școlare au putut urmări fragmente din cântece străvechi românești interpretate la vioară, acordeon și nai, precum și descrierea acestor instrumente tradiționale. Surpriza pentru cei prezenți a fost interpreta Bianca Șușman, elevă în clasa a VI-a, la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, care i-a impresionat prin calitățile vocale, dar și prin talentul său de a cânta la vioară. Ca un adevărat artist, Bianca Șușman și-a prezentat mai întâi străvechiul port tradițional, moștenit de la străbunicii ei, pe care-l poartă cu mândrie în orice spectacol folcloric și care îi însoțește cântecele ei. Bianca a demonstrat elevilor prezenți că prin perseverență, pasiune, dragoste pentru frumos și multă muncă se poate ajunge la performanță.
Din cele peste 70 de diplome obținute la diverse concursuri, Bianca le-a arătat celor prezenți cele mai importante diplome ale ei, printre care și cele obținute la diferite olimpiade şcolare și concursuri naționale de folclor, cea mai semnificativă fiind Muguri de Tezaur, oferită de Marioara Murărescu, realizatoarea TVR a emisiunii Tezaur Folcloric.
De asemenea, clasele primare din cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” au avut parte și