”Ai grijă ce-ţi doreşti pentru că s-ar putea să ţi se întâmple”, spune o vorbă de duh. Crin Antonescu si Dan Voiculescu nu şi-au dorit-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA şi a reuşit, în cele din urmă, să o scoată din cărţi.
A fost nevoie de un proces-spectacol la Antena 3, în care duşman al poporului USL-ist a fost Victor Ponta, iar comisar al aceluiaşi popor, Dana Grecu. Asta daca admitem ca a existat, intr-adevar, un conflict cu premierul pe aceasta tema. A fost nevoie şi de o intervenţie publică a lui Crin Antonescu, în care a ameninţat cu schisma USL. În cele din urmă, premierul a fost dat pe brazdă. A anunţat ieri, după întâlnirea cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că nu mai numeşte direct procurorii-şefi, deoarece CSM doreşte continuarea procedurii transparente (cu concurs de proiecte de management şi audieri mediatizate), declanşate pe vremea Monei Pivniceru şi agreate de Comisia Europeană. A renunţat şi la poziţia de ministru interimar al Justiţiei. După evenimentele de ieri Victor Ponta poate fi acuzat că s-a transformat, din leul care o susţinea pe Kovesi la DNA, într-un pisicuţ, în faţa forţei mediatice a lui Felix.
Dupa cum spuneam, o altă ipoteză, la fel de bine argumentată, este că toată tevatura a fost pusă la cale de liderii USL, pentru impune CSM noii procurori- sefi, negociati in prealabil cu seful statului. Surpriza a fost ca procurorii din CSM le-au stricat planurile.
Nu vreau să speculez. Câteva întrebări sunt, cred, importante. Ziua de ieri s-a terminat bine pentru Dan Voiculescu? A câştigat încă o bătălie cu Justiţia? A mai făcut un pas către îngenunchearea ei? Este mult prea devreme să dăm un răspuns afirmativ. Ştim cu certitudine că prima sa tentativă de a impune şefi la DNA şi Parchetul General, prin simulacrul de selecţie pus la cale de Mona Pivniceru, a eşuat. De ce nu ar eşua şi o a dou