Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Chiftelute de post
Ingrediente
5 cartofi mari, 2 cepe, 50 gr orez, patrunjel verde, piper, sare, 50 gr pesmet, faina pentru modelat, 20 ml ulei pentru calit ceapa, ulei pentru prajit chiftelutele.
Preparare
Cartofii se curata de coaja, se spala bine. Fiecare cartof se taie in 4. Intr-o cratita cu apa si putina sare se pun la fiert catofii. Separat intr-un vas cu apa se fierbe orezul. Ceapa se curata, se spala , se rade si se caleste in 20 ml ulei cateva minute pana devine sticloasa. Cand cartofii au fiert, orezul a fiert formam chiftelutele. Intr-un vas punem orezul fiert, ceapa calita , verdeata tocata , sare, piper, catofii pasati, pesmetul si amestecam pana obtinem o compozitie omogena si vartoasa. Se lasa la rece cca 20 minute. Cand a trecut timpul de odihna se formeaza bile care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Servire
Se servesc calde cu mujdei de usturoi.
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro Tag-uri: chiftelute, reteta, post
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Chiftelute de post
Ingrediente
5 cartofi mari, 2 cepe, 50 gr orez, patrunjel verde, piper, sare, 50 gr pesmet, faina pentru modelat, 20 ml ulei pentru calit ceapa, ulei pentru prajit chiftelutele.
Preparare
Cartofii se curata de coaja, se spala bine. Fiecare cartof se taie in 4. Intr-o cratita cu apa si putina sare se pun la fiert catofii. Separat intr-un vas cu apa se fierbe orezul. Ceapa se curata, se spala , se rade si se caleste in 20 ml ulei cateva minute pana devine sticloasa. Cand cartofii au fiert, orezul a fiert formam chiftelutele. Intr-un vas punem orezul fiert, ceapa calita , verdeata tocata , sare, piper, catofii pasati, pesmetul si amestecam pana obtinem o compozitie