Biblioteca Judeţeană 'Octavian Goga' din Cluj-Napoca marchează, marţi, Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret, printr-o suită de manifestări care se desfăşoară la sediul central şi la cele ale filialelor.
Ziua de 2 aprilie este data naşterii celebrului scriitor danez Hans Christian Andersen (1805-1875) - autor al basmelor 'Crăiasa Zăpezilor', 'Mica sirena', 'Hainele cele noi ale împăratului', 'Răţuşca cea urâtă', 'Degeţica', 'Lebedele', 'Soldăţelul de plumb', etc. - şi este sărbătorită în întreaga lume încă din anul 1967. Basmele lui Andersen au fost traduse în peste o sută de limbi şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare, în întreaga lume.
La Secţia pentru Copii de la sediul central al bibliotecii va fi lansată antologia 'Ţaraundevinerierajoi' cu scrieri de Octav Pancu-Iaşi, la eveniment fiind invitată preşedinta Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, Irina Petraş.
Sub titlul 'Andersen şi primăvara', la Filiala din cartierul Zorilor elevii claselor pregătitoare de la Liceul de Informatică 'Tiberiu Popoviciu' vor descoperi frumuseţea poveştilor ilustrate cu imagini din anotimpul în care natura oferă privirii cele mai frumoase flori, iar păsările călătoare vin la noi din ţările calde. Elevii clasei a VI-a B de la Liceul de Informatică 'Tiberiu Popoviciu' se vor amuza la evenimentul intitulat 'Să râdem cu Goe!'.
O expoziţie intitulată 'Cărţile copilăriei', este deschisă la Filiala 'Mihail Kogălniceanu'.
Vineri, 5 aprilie, la ora 12,00, la Filiala 'Traian Brad' va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor celei de a X-a ediţii a Concursului literar 'Micii creatori'.
Preşcolarii şi elevii din judeţul Cluj beneficiează de înscriere gratuită la toate secţiile şi filialele Bibliotecii Judeţene 'Octavian Goga', cu prilejul săptămânii 'Şcoala altfel' (