Timp de cinci zile braşovenii se pot închina la raclele cu moaştele Sf. Pantelimon şi ale Sf. Nectarie şi Crucea cu o părticică din lemnul Sf. Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Hristos. Sfintele relicve au fost aduse din Grecia la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului. Acestea vor rămâne la Braşov până luni dimineaţă, spre închinarea credincioşilor, biserica fiind deschisă zi şi noapte.
Pe toată durata vizitei în România, moaştele sunt însoţite de P.C. pr. Andreas Kappes, din Mitropolia Etoloakarnaniei şi de P.C. pr. dr. Corneliu Erneanu, din Mitropolia Megarei şi Salaminei. În timpul pelerinajului va avea loc un program special de slujbe. Vezi aici detalii.
Sfantul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti ai Bisericii lui Hristos. Pomenit in data de 27 iulie, acest sfant este adesea numit "doctor fara de arginti", aratandu-se prin aceasta cum ca el n-a umblat dupa averi si s-a multumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui si nu cerea de la nimeni sa-i plateasca pentru binefacerile facute. Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos. Sfântul Mare Mucenic şi tămăduitor Pantelimon a trăit între anii 275 - 303 d. Hr. A pătimit şi a fost martirizat în timpul marii persecuţii a creştinilor, ordonată de împăratul Diocleţian.
Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920) a fost Mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios şi întemeietor al mănăstirii „Sfânta Treime” din Insula Eghina. Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia din cele mai cumplite boli: cancerul.
Timp de cinci zile braşovenii se pot închina la raclele cu moaştele Sf. Pantelimon şi ale Sf. Nectarie şi Crucea cu o părticică din lemnul Sf. Cruci pe car