Ca urmare a numărului mare de sinucideri înregistrate în ultimele luni, în Cluj va fi lansată o linie telefonică specială pentru cei aflaţi în situaţii disperate.
Începutul acestui an a stat sub semnul sinuciderilor în judeţul Cluj când pe parcursul lunii ianuarie şase persoane s-au sinucis. În februarie a avut loc o tentativă de sinucidere, iar în martie s-a înregistrat încă o sinucidere. Acestea sunt cazurile care au fost mediatizate şi despre care se ştie, dar numărul sinuciderilor ar putea fi chiar mai mare.
Românii nu sunt singurii care se confruntă cu astfel de tragedii. Un val similar de sinucideri a fost înregistrat recent şi în Bulgaria. Potrivit Mediafax, în total şase persoane şi-au dat foc în ultima lună în Bulgaria, iar patru dintre ele şi-au pierdut viaţa. În plus, zilnic se raportează autorităţilor cazuri de sinucideri prin spânzurare sau persoane care s-au aruncat în faţa trenului, de pe poduri sau de pe clădiri înalte.
Doi dintre sinucigaşii din luna ianuarie din Cluj şi-au pus capăt zilelor aruncându-se în faţa trenului, trei s-au spânzurat, iar unul s-au aruncat de pe bloc. „Epidemia” de sinucideri a început în 14 ianuarie când o femeie de 74 ani din Huedin s-a spânzurat în magazia cu lemne, iar câteva ore mai târziu, fiul ei de 42 de ani a ales aceeaşi modalitate de a-şi lua viaţa, dar în curtea casei mătuşii sale. Două zile mai târziu, în 16 ianuarie, un tânăr de 20 de ani s-a aruncat în faţa trenului în Cluj-Napoca. În 24 ianuarie, o tânără de 32 de ani, absolventă de Teologie a fost găsită spânzurată în propria locuinţă. În aceeaşi zi, un bărbat a sărit în faţa trenului, iar peste câteva zile, un student de la Universitatea Tehnică s-a aruncat de pe complexul comercial din Piaţa Mihai Viteazu.
În luna februarie, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor Cluj, Dumitru Matiş a avut o tentativă de sin