Administratorii a şapte firme prinşi cu salariaţi cărora nu le întocmiseră forme legale de angajare, s-au ales cu plângeri la Parchet
În primele trei luni, doar în judeţul Constanţa au fost descoperiţi 189 de angajaţi fără forme legale
Şapte agenţi economici constănţeni s-au ales cu dosare penale după ce inspectorii de Muncă au depistat că aveau angajaţi la negru mai mult de cinci oameni fiecare. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) din Constanţa, Liviu Lupu, spune că s-a stabilit ca pentru şapte agenţi economici, care aveau un număr total de 73 de persoane fără forme legale de angajare, depistaţi în primul trimestru al anului, să fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Procurorii vor stabili dacă în cele şapte cazuri se vor deschide dosare penale pentru încălcarea prevederilor Codului Muncii.
În urma verificărilor din primul trimestru al acestui an, în judeţul Constanţa au fost depistaţi 77 de angajatori care practicau munca fără forme legale, cu un număr de 189 de persoane pentru care nu fuseseră încheiate contracte individuale de muncă. Pentru toate aceste cazuri s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare 1.160.000 de lei.
În primele trei luni ale anului au fost controlaţi 1.523 de agenţi economici, din care 265 au fost sancţionaţi deoarece nu respectau prevederile Codului Muncii. Valoarea totală a amenzilor aplicate de către inspectorii de Muncă a fost de 1.517.200 de lei. S-a mai dispus un număr de 2.533 de măsuri cu termen de remediere a deficienţelor depistate.
Referitor la ultima lună, în perioadă 1-31 martie 2013, I.T.M. a continuat activitatea de control şi verificare a societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Constanţa. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii şi securitatea şi sănătatea în muncă a s