Duminică după-amiază, mirosul de papricaş bănăţean, balmoş moldovenesc, saramură oltenească sau chiar de „suşi ardelenesc” a ajuns până în casele românilor! Grila de primăvară a TVR 3 a fost anunţată în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii România pe gustul tău, un multiplex cu dans, cântec şi... bun gust
Printre cei care au venit să sărbătorească primăvara alături de telespectatorii TVR 3 s-a numărat şi poetul şi jurnalistul Mircea Dinescu.
Structurată sub forma unei întreceri culinare între cele cinci studiouri teritoriale ale TVR, cărora li s-a alăturat şi Bucureştiul, emisiunea a oferit telespectatorilor atât reţete tradiţionale, specifice fiecărei regiuni a ţării în parte, cât şi muzică, voie bună şi câteva detalii despre emisiunile noii grile de programe a TVR 3.
De la Timişoara, Veronica Mihoc, Andrei Boroşovici şi Uică Mihai, un bucătar desăvârşit, au dat o petrecere în direct pentru toată România, susţinuţi de acordurile ansamblului „Bănăţeana”. S-a gătit papricaş de cartofi, „temelia Banatului”. Andrei Boroşovici a prezentat câteva dintre ingredientele emisiunii Rialiti Şoc, un program de duminică seara, unde prezintă o Românie altfel, cu oameni simpli care îşi spun of-ul. Sarea în bucate a fost un alt subiect de discuţie, iar Dana Bogea nu a ratat ocazia de a oferi privitorilor amănunte despre emisiunea sa, Drumuri aproape.
Surpriza emisiunii care a marcat deschiderea grilei de primăvară a TVR 3 a venit de la studioul TVR Craiova, care a invitat românii pe malul Dunării, lângă Calafat, chiar la conacul lui Mircea Dinescu! Pe masă s-au aşternut bucate precum saramură autentic oltenească şi peşte la grătar, iar gazda Mircea Dinescu a contribuit cu propriile reţete. Întâlnirea a fost un prilej de discuţii spumoase, dar şi de a se prezenta emisiuni precum Ţăst Şou, Satul, Dedicaţii... cu cântec, Meseria mea.
Şi la Cluj, Irina G