Ce e mai greu, să fii elev sau profesor? Părerile sunt împărţite. Dacă profesorii au fost odată elevi, elevii trebuie să mai aştepte până să devină profesori. Cel puţin teoretic, deoarece astăzi, la Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu“, rolurile s-au schimbat pentru o zi. O parte din elevi au devenit profesori, iar profesorii s-au întors în bănci. Experimentul a fost pe placul tuturor.
În cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun“, profesorii împreună cu elevii de la Liceul „Constantin Brâncoveanu“ s-au hotărât ca pentru o zi să facă schimb de roluri. Astfel, profesorii au îmbrăcat uniforma de elev şi şi-au căutat un loc în bancă, iar elevii şi-au împărţit ziua de astăzi între orele de curs şi cancelarie.
Prin acest schimb de roluri, profesorii aflaţi în postura de elevi au avut ocazia să devină indisciplinaţi şi dezinvolţi aşa cum sunt elevii câteodată, astfel punându-i pe actualii profesori într-o situaţie deloc plăcută.
Şi directorii au avut foarte mult de furcă cu disciplina elevilor şi în special cu purtarea uniformei de către aceştia.
Această idee de viceversa, profesor-elev, a fost pusă în practică pentru prima dată la Făgăraş la Liceul „Dr. Ioan Şenchea“, în urmă cu doi ani. Experimentul a avut un impact foarte mare asupra elevilor, aşa că directorul Liceului „Constantin Brâncoveanu“, Michalea Judele s-a gândit că impactul pozitiv se va răsfânge şi asupra elevilor de la liceul teologic.
Pe tot parcusul acestei săptămâni se vor desfăşura activităţi mai altfel decât cele obişnuite, în toate şcolile. Mâine, la liceul teologic se va desfăşura o simulare de incendiu, iar vineri va avea loc festivitatea de premiere la concursul interjudeţean numit „Europa Occidentală“.
(Iulia GRECU)
Ce e mai greu, să fii elev sau profesor? Părerile sunt împărţite. Dacă profesorii au fost odată elevi, elevii trebuie să mai