Odiseea numirii procurorilor din vîrful sistemului este elocventă. De aici pornind, se poate scrie un eseu cuprinzător despre ceea ce este acum România, ca societate și ca stat: o lume smintită, un stat sub asediu, care abia se mai ține în cîteva instituții ale sale în fața asaltului delirant al securiștilor anti-atlantici, o populație năucită, care urăște, pentru că ura colectivă este singurul lucru de care mai e capabilă în solidar, dar nu mai știe bine pe cine trebuie să urască. Sursa: CODRIN PRISECARU
Răzgîndirea lui Victor Ponta din această dimineață este, totuși, cea mai mică defecțiune de remarcat în această poveste care, cred, se apropie de sfîrșit.
Pe mine, unul, m-a iritat presa (nu Antena 3 – produsele intacților nu mai sînt, de mulți ani, presă).
Superficială, manipulatoare în ignoranța ei, iresponsabilă la fel de mult pe cît sînt de iresponsabili politicienii pe care, altfel, îi sfîșie cu delicii tabloide, presa de la noi nu mai știe de multă vreme însemnătatea cuvintelor.
Mai ieri, multe ziare și televiziuni anunțau că dl Daniel Morar a atacat-o pe dna Laura Codruța Kovesi. Am văzut și eu cele spuse de fostul sef al DNA. Omul zicea că, din punctul lui de vedere, DNA trebuie condus de cineva din interior și că procedura de urmat trebuie să înceapă cu selecția transparentă a candidaților, dînd astfel șansă largă de participare. Așadar, din punctul lui de vedere, fostul procuror general nu se califică pentru jobul de șef al DNA, nu din alt motiv decît acela că nu a lucrat în cadrul DNA. În toată lumea asta, cuvîntul ”atac” presupune că cineva a spus ceva rău, la limită jignitor, despre altcineva.
Care e atacul dlui Morar la dna Kovesi? Dacă eu aș spune, de pildă, că amicul meu Dan Andronic, destoinic conducător de gazetă, nu e bun să conducă naționala oină, pentru că mi se pare firesc să fie acolo unul c