Liceenii care au picat la examenul de simulare a bacalaureatului nu vor nici în ruptul capului să recupereze materia pierdută. Deși conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a pus la cale, alături de directorii fiecărei instituții de învățământ, un plan remedial, elevii refuză categoric să se implice. Părinții restanțierilor au fost chemați la școală, însă chiar și aceștia susțin că nu au cum să-și convingă odraslele să pună mâna pe carte întrucât mai sunt foarte puține luni până la examenul maturității. Aproape o mie de elevi de nota 1 și 2
La examenul de simulare ce s-a susținut în perioada 25-26 martie 2013, proximativ 950 de liceeni au obținut o notă între 1 și 2 la proba de la matematică, iar peste 1.000 au luat calificative sub 5. Cu toate că situația este dramatică, liceenii nu conștientizează importanța recuperării materiei până la examenul final din vară.
„Școlile cu rezultate slabe au intrat în monitorizare, iar directorii au luat inițiativa și au pregătit un plan remedial. Este foarte dificil, totuși, pentru că foarte mulți elevi de liceu refuză să participe la orele suplimentare, oferite în mod gratuit. Mulți spun că vor încerca să recupereze materia pierdută, pe cont propriu, fără un cadru didactic”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.
Procentul de promovabilitate la Limba și literatura română la simularea de anul acesta este de 52,02%, la matematică de 23,71%, iar la istorie de 83,3%. Dintre cei aproximativ 4.000 de candidați la simulare, aproape 1.000 au fost notați cu mai puțin de cinci.
Liceenii care au picat la examenul de simulare a bacalaureatului nu vor nici în ruptul capului să recupereze materia pierdută. Deși conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a pus la cale, alături de directorii fiecărei instituții de învățământ, un plan remedial, elevii refuză categoric să se implice. Păr