La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava s-a deschis, în prima zi de aprilie, expoziţia temporară cu genericul „Lumea minunată a păsărilor”.
Muzeul de Ştiinţele Naturii deţine un patrimoniu ornitologic acumulat pe parcursul a 50 de ani
Expoziţia, care se înscrie în suita de activităţi culturale iniţiate cu mai bine de un deceniu în urmă, activităţi prin care secţia muzeală (care funcţionează în cadrul Muzeului Bucovinei) şi-a propus să-şi valorifice patrimoniul, prezintă publicului diversitatea lumii minunate a păsărilor.
Muzeul de Ştiinţele Naturii, care deţine un patrimoniu ornitologic acumulat pe parcursul a 50 de ani, cuprinde în colecţiile sale principalele tipuri de ecosisteme terestre şi acvatice din nordul Moldovei.
Exponatele, grupate în păsări răpitoare de zi şi de noapte, păsări acvatice şi o multitudine de zburătoare de la sturzi şi mierle, la fazani, potârnichi, ciocănitori şi prigorii, au atras atenţia cu precădere copiilor, care, profitând de programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, au invadat în valuri succesive sălile de expunere ale muzeului.
Păsări răpitoare de zi, de noapte şi păsări acvatice
Dacă păsările răpitoare de zi sunt reprezentate de maiestuoase acvile, cărora li se alătură uliul păsărar, şoimul rândunelelor, şorecarul, vânturelul, eretele vânăt, viesparul sau uliul găinilor, răpitoarele de noapte enumeră huhurezul de iarnă şi de pădure, cucuveaua şi ciuful de baltă. Vitrinele muzeului prezintă în continuare corbi, stăncuţe şi ciori cenuşii, dar şi fazani cu penaj colorat, prigorii şi piţigoi.
Păsările acvatice au colţul lor dominat de lebădă şi de pelican, alături de care pot fi văzute barza, egreta, stârcul, precum şi câteva raţe, lişiţe sau cresteţul pestriţ.
Desene tematice multicolore, realizate de copii
Exponatele ornitologice sunt în