Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au o misiune greu: să-i supună la probe şi să-i înveţe arta culinară pe cei 24 de participanţi aspiranţi la şorţul MasterChef. Unii gătesc exemplar, iar alţii fac greşeli banale, însă cei trei experţi din juriu îi vor departaja, pentru a înmâna cecul de 50.000 de euro celui mai bun bucătar. Cine sunt, de fapt, concurenţii?
Andreea Pojar
Are 27 de ani şi a început să-i placă să gătească după ce şi-a văzut bunica în bucătărie, de la ea învăţând şi informaţiile de bază. Inspirată şi motivată şi de cei pasionaţi de gătit, ea s-a specializat în asta culinară singură, în ultimii 5 ani, când a testat multe reţete. Îi place să prepare dulciuri, pentru că aşa simte că îi face fericiţi pe ceilalţi, iar visul ei este să aibă o cofetărie proprie. În viaţa de zi cu zi lucrează într-o companie multinaţională, dar crede că îşi poate exprima mai bine personalitatea în bucătărie şi, în special, prin dulciuri.
Nicoleta Matea
Are 24 de ani şi este din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Actorie la o universitate particulară şi a lucrat la diverse proiecte de televiziune. Nicoleta recunoaşte că a început să găteasca relativ recent şi că niciodată nu urmează cu stricteţe reţetele. Găteşte în special preparate din bucătăria romanească şi din cea italiana, în funcţie de inspiraţie. Visul său cel mai mare este să devina o actriţă cât mai cunoscuta în România.
Ştefania Macau
Ştefania are 29 de ani şi este căsătorită din 2011. A învăţat să gătească singura şi îşi doreşte să ajungă un bucătar profesionist. Recunoaşte că s-a apucat serios de gătit abia după ce s-a căsătorit, mai mult de nevoie, însa treptat a descoperit că este pasionată de această artă, iar acum îşi propune să gătească cu gust şi rafinament. Cea mai haioasă întâmplare legată de bucătărie s-a petrecut în urmă cu trei