Primăria municipiului Huşi a investit 600.000 de euro din fondurile Uniunii Europene (UE) , echivalentul a 2.597.793 de lei, într-un parc de agreement destinat copiilor, de la marginea oraşului. Toate bune şi frumoase până aici, doar preţurile mobilierului sau ale celorlalte investiţii din acest parc ridică mari semne de întrebare.
Spre exemplu, un simplu tobogan a costat cât un autoturism Ford Focus, adică aproximativ 14.000 de euro. Potrivit fişelor de inventar, un tobogan din plastic a fost achiziţionat cu 61.257 de lei, iar o căsuţă cu escaladare cu 20.000 de lei. O simplă căutare pe internet arată însă că un tobogan poate fi cumpărat cu preţuri între 500 şi 2.500 de lei. De exemplu, pe site-ul tobogan.compari.ro, un tobogan similar cu cel de la Huşi, la fel de lung, tot din plastic, dotat în plus cu turnuleţ, ajunge lundeva a 2.300 de lei, adică puţin peste 500 de euro. Cel mai dureros, însă, este faptul că acest parc a fost construit undeva la 5 kilometri depărtare de oraş, iar copiilor le este peste mână să vină să se joace în el.
Scandal în CL
În privinţa spaţiului verde, investiţia a ajuns la 100.000 de euro. Cu aceşti bani ar fi trebuit să fie achiziţionaţi 96 de arbori şi 265 de arbuşti. În realitate, au fost plantaţi doar 73 de arbuşti care, atenţie, au fost achiziţionaţi la preţul de 1.500 de lei fiecare, preţ cu tot cu TVA. Parcul de lux construit lângă oraşul dintre vii i-a determinat pe majoritatea consilierilor locali din municipiul Huşi să nu fie de acord cu trecerea unei părţi din inventarul acestuia în patrimoniul Primăriei. Scandalul a pornit de la faptul că Primăria Huşi vrea să angajeze şi un om care să se ocupe de paza acestui parc, deoarece, spune primarul Ioan Ciupilan, „deja au început să dispară multe de acolo“. Acestă solicitare le-a pus capac consilierilor huşeni care nici nu vor să audă de alte cheltuieli. Inter