Această reţetă este originară din Italia şi are la bază un ingredient extrem de sănătos, şi anume orezul. Timpul de preparare este unul scurt, iar rezultatul final este delicios. Ziarul “ring” îţi propune această reţetă simplă pentru diversificarea meniului celor care ţin post.
Ingrediente (3 – 4 porţii)
- o cutie de risotto ( orez cu bob mic)
- 500 grame de ciuperci proaspete ( se pot folosi şi cele de la conservă la nevoie)
- 2 legături de pătrunjel proaspăt
- 1 ceapă mare
- ulei de măsline
- sare
- piper
- chilli
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă un minut, şi apoi se pune orezul, care se căleşte alături de ceapă încă 2-3 minute. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă 15 minute. Adăugăm ciupercile feliate mărunt şi lăsăm amestecul să fiarbă în continuare. La sfârşit se adaugă sare, piper şi chilli după gust. Focul se stinge după ce orezul este bine fiert ( 25 – 30 de minute de fierbere). Orezul se aşază pe farfurii şi se ornează cu pătrunjel tocat.
Poftă bună !
Această reţetă este originară din Italia şi are la bază un ingredient extrem de sănătos, şi anume orezul. Timpul de preparare este unul scurt, iar rezultatul final este delicios. Ziarul “ring” îţi propune această reţetă simplă pentru diversificarea meniului celor care ţin post.
Ingrediente (3 – 4 porţii)
- o cutie de risotto ( orez cu bob mic)
- 500 grame de ciuperci proaspete ( se pot folosi şi cele de la conservă la nevoie)
- 2 legături de pătrunjel proaspăt
- 1 ceapă mare
- ulei de măsline
- sare
- piper
- chilli
Mod de preparare
S