Jucătorii sunt revoltaţi că au pierdut 90% din restanţele pe care le aveau înainte ca echipa să fie băgată în insolvenţă. Patronul le-a răspuns greviştilor, arătând spre contractele lor, care nu sunt justificate de performanţele sportive.
Planul de reorganizare impus de Adunarea Generală a creditorilor a însemnat că fotbaliştii sunt printre cei mai păgubiţi dintre cei înscrişi la masa credală. 19 jucători au pierdut 90% din restanţele financiare acumulate de club către ei.
Pe lângă faptul că au boicotat antrenamentul de luni, jucătorii au ameninţat că vor da în judecată clubul în civil, din cauza modului în care a fost impus planul de reorganizare.
„Nu acceptăm să primim doar 10 la sută din restanţe şi asta în decursul a trei ani. Vom merge în civil, dar vom formula şi plângeri penale împotriva celor care au votat în aşa fel încât prin planul de reorganizare să obţină 0 lei, prejudiciind astfel firmele pe care le-au reprezentat, precum şi bugetul statului“, a declarat avocatul jucătorilor, Justin Ştefan, pentru „Gazeta Sporturilor“.
El s-a referit la firme precum Apa Nova, GDF Suez şi Romtelecom, societăţi unde şi statul apare ca acţionar.
Copos: „Eu am pierdut 23,5 milioane de euro“
Pe lângă firmele mai sus menţionate şi George Copos a renunţat la sumele cu care creditase Rapidul, de-a lungul anilor.
Prin aceste „manevre“, care sunt premise de legea insolvenţei, şi ceilalţi creditori, printre care şi jucătorii, au fost obligaţi să piardă din sumele pe care le aveau de recuperat.
„Jucătorii sunt supăraţi? Şi eu sunt extrem de supărat pentru că împreună cu firmele din grupul Ana am pierdut 23,5 milioane de euro. Iar cu 23,5 milioane de euro puteam să creez 3.500 de locuri de muncă. E dreptul jucătorilor să facă ce vor, dar, în acelaşi timp, pot să spun că e adevărat fapt