Kirstie Clements, fostul editor al revistei „Vogue“, face o dezvăluire şocantă legată de regimul aliementar al modelelor de top. Tinerele de pe podiumurile internaţionale recurg la metode extreme pentru a-şi menţine siluetele, iar asta presupune, uneori, ca şerveţelele să ia locul alimentelor.
Pentru a-şi păstra dimensiunile impuse de o industrie dură, manechinele se îndoapă cu şerveţele, explică Clements în propria carte numită „Factorul Vogue“, potrivit publicaţiei „International Business Times“.
Editorul ediţiei „Vogue“ din Australia susţine că nu a vazut vreodată ca un manechin de top să mănânce o masă întreagă pe parcursul a trei zile. După o astfel de perioadă, tinerele nu-şi mai puteau ţine ochii deschişi şi nu mai erau capabile să-şi menţină echilibrul.
„Atunci când un model australian se înfometa pentru a obţine un loc în prezentările desfăşurate peste Ocean, biroul de modă «Vogue» o numea «siluetă de Paris»“, punctează Kirstie Clements.
Deşi nu este pentru prima oară când industria modei este criticată, cartea lui Kirstie Clements reprezintă o acţiune curajoasă menită să dezvăluie modul în care funcţionează, cu adevărat, lumea trendurilor.
Coperta cărţii „The Vogue Factor“