Elevii de la profilul Alimentaţie Publică şi Turism din cadrul Colegiului Economic Slatina au organizat o expoziţie culinară, în săptămâna „Şcoala Altfel”, pentru a-şi promova oferta educaţională.
Bucatele expuse de liceeni au fost degustate de elevi de clasa a VIII-a de la mai multe şcoli din Slatina, care i-au vizitat. Cu această ocazie, micii bucătari au explicat procesul tehnologic de obţinere al fiecărui produs, dar şi reguli de conduită în restaurant. Anul acesta este deja a treia ediţie a expoziţiei gastronomice organizate de elevii de la Alimentaţie Publică şi Turism. Organizatorii şi-au exprimat speranţa că, după ce vor degusta preparatele elevilor de la Colegiul „P.S. Aurelian”, şi alţi copii vor dori să vină la acest profil al liceului. Chiar dacă nu reuşesc să deprindă secretele meseriilor de bucătari sau de ospătari, mulţi dintre elevii de la „Petre S. Aurelian” reuşesc să se angajeze la unele dintre cele mai prestigioase restaurante din Slatina şi din judeţ.
Nicolae Petrescu, profesor Alimentaţie Publică şi Turism la fostul liceu economic din Slatina, a explicat că lucrurile pe care elevii le învaţă îi ajută, în viitor, şi le asigură un venit sigur.
„Unii sunt mai dificili, nu toţi au abilităţi pentru bucătar, mulţi merg pe meseria de ospătar. Deşi, normal, într-un restaurant trebuie să cunoşti şi partea de ospătărie, dar şi bucătăria, pentru că se întâmplă să fie un coleg bolnav şi să-i ţii locul. Dar nu toţi au aceeaşi îndemânare. Noi încercăm să-i formăm şi să obţinem cât mai mulţi absolvenţi. Le recomandăm şi altor copii să vină la acest profil, de aceea am făcut şi expoziţia. Vom mai promova profilul de Alimentaţie Publică pentru că este un profil foarte căutat”, a spus dascălul.