O cercetare ale cărei rezultate au fost publicate în Journal of Nutrition arată că persoanele care consumă de două sau de trei ori pe săptămână nuci îşi pot reduce riscul de a suferi de diabet de tip 2.
Studiul, efectuat pe aproape 140.000 de femei din SUA, arată că cum pot lupta micile nuci cu această afecţiune care ameninţă să se transforme într-o epidemie la nivel global, conform cercetătorilor americani.
TOP 3 CELE MAI POPULARE ŞTIRI:
DEZASTRU ÎN CHINA. Comuniștii prosperă economic, dar DEVASTEAZĂ MEDIUL. Cazuri EXTREME de poluare | GALERIE FOTO
TOPUL FRAIERILOR. Au refuzat Facebook, Google, Apple și averi de zeci de MILIARDE de dolari
Cine şi-ar fi închipuit? EFECTELE neaşteptate ale MĂMĂLIGII asupra SĂNĂTĂŢII
Nu este singurul beneficiu
Femeile care consumau un pachet de nuci de 28 de grame de cel puţin două ori pe săptămână prezentau un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în comparaţie cu femeile care consumau rar sau deloc nuci. “Deşi studiul a fost efectuat doar pe femei, este foarte probabil ca şi bărbaţii să beneficieze de acelaşi efect”, au declarat specialiştii.
Prevenirea diabetului nu este singurul beneficiu al nucilor. Acestea sunt bogate în acizi graşi sănătoşi, despre care mai multe studii arată că “reduc inflamaţia în corp şi protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare, a cancerului şi a artritei”.
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR
DOSARELE ICE DUNĂREA. Misterele fabricii de bani a Securităţii şi misiunea lui Dan VoiculescuPlayboy-ul din puşcărie. Deputatul şi amantele cu robă
AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR. Regretele unui brigadier: „Nu ne-au amintit când au dărâmat Stadionul 23 August”
Greutate mai scăzută
Conform unui alt studiu, efectuat anul trecut de experţi de la Universitatea California, tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani care consumă nuci