Specialistii au ajuns la concluzia ca acizii grasi omega-3 din peste pot prelungi viata oamenilor. Cei care mananca peste oceanic traiesc in medie cu doi ani mai mult decat in mod obisnuit.
Specialistii sustin ca un nivel mai mare al acizilor grasi omega-3 in corp duce la un risc cu 27% mai mic de a muri, scrie news.com.au. In plus, riscul de a muri din cauza bolilor de inima scade cu 35% in acest caz.
Cercetarea a fost facuta de cercetatorii de la universitatea Harvard, rezultatele fiind publicate in revista "Annals of Internal Medicine". Studiile precedente aratau ca exista o legatura intre acesti acizi grasi si riscul scazut de boli de inima, insa cel de acum s-a concentrat asupra legaturii dintre consumul de peste si riscul de deces.
Specialistii au studiat informatiile provenite dintr-o perioada de 16 ani, acestea referindu-se la 2.700 de pacienti americani cu varsta de cel putin 65 de ani.
S-a constatat ca riscul de deces cel mai mic il prezinta persoanele care consuma ton, macrou si hering, ele traind in medie cu 2,2 ani mai mult decat altii cu un nivel mai mic al acizilor grasi omega-3 in sange. Pentru un efect benefic, specialistii recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana.
Specialistii au ajuns la concluzia ca acizii grasi omega-3 din peste pot prelungi viata oamenilor. Cei care mananca peste oceanic traiesc in medie cu doi ani mai mult decat in mod obisnuit.
Specialistii sustin ca un nivel mai mare al acizilor grasi omega-3 in corp duce la un risc cu 27% mai mic de a muri, scrie news.com.au. In plus, riscul de a muri din cauza bolilor de inima scade cu 35% in acest caz.
Cercetarea a fost facuta de cercetatorii de la universitatea Harvard, rezultatele fiind publicate in revista "Annals of Internal Medicine". Studiile precedente aratau ca exista o legatura in