Săptămâna 1-5 aprilie este marcată de reprezentanţii Camerei Agricole Judeţene (CAJ) Iaşiprintr-un altfel de proiect, care presupune plantarea de pomi împreună cu elevii.
Este vorba despre o idee numită „Un altfel de proiect pentru şcoala altfel“. Cum această săptămână este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, campania de educaţie se desfăşoară în instituţiile de învăţământ gimnazial din mediul rural, în colaborare cu specialiştii de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi, instituţie care pune la dispoziţie pomii fructiferi. „Vom merge alături de specialiştii staţiunii în şase comune, unde vom planta meri împreună cu copiii din şcoli. Aceştia vor primi un pom pe baza unui angajament prin care îşi asumă îngrijirea pomului până la terminarea şcolii, apoi îl vor preda altui copil. Argumentul pentru organizarea acestui demers este reprezentat de necesitatea implicării elevilor în activităţi practice, prin comunicare şi schimb de experienţă, urmărindu-se în acelaşi timp stimularea spiritului civic al acestora şi cunoaşterea activităţilor de cercetare şi consultanţă prin intermediul unor acţiuni practice“, a declarat Monica Ionela Pandelea, director executiv la CAJ Iaşi.
Luni şi marţi, programul a inclus plantări în comunele Răducăneni, Gorban, Ţibăneşti. Acţiunea va continua astăzi şi mâine în zona Ţuţora şi Prisăcani, iar vineri se va încheia proiectul cu plantarea de pomi fructiferi la Cozmeşti. Prin această campanie de educaţie a elevilor din mediul rural, reprezentanţii Camerei Agricole Iaşi consideră că se realizează o legătură între şcoală şi comunitate.
Săptămâna 1-5 aprilie este marcată de reprezentanţii Camerei Agricole Judeţene (CAJ) Iaşiprintr-un altfel de proiect, care presupune plantarea de pomi împreună cu elevii.
Este vorba despre o idee numită „Un altfel de proiect pentru şcoal