Ar trebui s-o spunem tranșant: coaliția s-a rupt o dată cu demiterea guvernului, restul au fost obișnuite reglări de conturi în cadrul Alianței.
Republica Moldova pare în aceste zile o țară aproape deconectată de realitățile lumii contemporane. Pentru că trebuie să ai o mare originalitate ca să-ți permiți în aceste timpuri vitrege să stai săptămâni întregi fără un guvern funcțional. Un guvern care a fost doborât de opoziția comunistă cu votul deputaților Partidului Democrat și cu susținerea vocală a liberalilor.
x Ar trebui s-o spunem tranșant: coaliția s-a rupt o dată cu demiterea guvernului, restul au fost obișnuite reglări de conturi în cadrul Alianței, pe care partidele le-au etalat cu asupra de măsură.
Președintele Nicolae Timofti a avut programate azi noi întâlniri cu liderii politici. Ce se știa până acum era că șeful liberal, Mihai Ghimpu, nu-l acceptă pe Vlad Filat în postul de prim-ministru și se pare că nimic și nimeni nu-l poate convinge să-și schimbe opinia, chiar dacă această lipsă de flexibilitate duce, inevitabil, la alegeri anticipate. Nu reușesc să-l înduplece nici colegii mai ponderați din PL, și nici comentatorii din presă. Dimpotrivă, liderul liberal a anunțat ritos că nu va ceda în fața unor analiști politici, despre care, de vreme ce îi dezaprobă atitudinea obstrucționistă, afirmă că se află în solda perfizilor săi adversari. Destui dintre jurnaliști au toate motivele să se considere jigniți de judecată schematică și rudimentară a șefului PL.
Surprinzător e că deputații Partidului Democrat, cei care au votat demisia guvernului, par mult mai preocupați de dialog, de construirea unei noi alianțe de guvernare decât liberalii care continuă să pună condiții nerealiste.
Aceeași înverșunare anti-Filat o manifestă și tânărul primar liberal al capitalei, Dorin Chirtoacă, repetând până la sațietate câ