Municipiul Constanţa este preferat de locuitorii Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, din care face parte şi judeţul Buzău, pentru a deveni reşedinţa acesteia, în cazul în care noua organizare administrativ-teritorială va păstra această împărţire. Cel puţin aşa reiese din rezultatele unui sondaj orientativ realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) pe fiecare din regiunile de dezvoltare existente încă din anul 1998.
Astfel, pentru regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj), municipiul Cluj-Napoca a fost preferat de aproape 60% dintre respondenţi drept reşedinţă de regiune, un procent asemănător obţinând şi Timişoara pentru regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş).
În regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea), municipiul Craiova a fost preferat de majoritatea respondenţilor.
În regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), preferinţele pentru posibila capitală a regiunii au fost împărţite foarte strâns între cele trei mai oraşe Braşov, Sibiu şi Târgu-Mureş.
Un rezultat asemănător a reieşit şi în regiunea Sud (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), unde preferinţele pentru reşedinţa de regiune administrativă s-au împărţit între Ploieşti şi Piteşti.
Pentru regiunea Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), favorit în răspunsurile cetăţenilor pentru a deveni reşedinţă a fost Constanţa, deşi un procent semnificativ au optat pentru Galaţi, iar celelalte voturi s-au împărţit predominant între Brăila şi Buzău.
În cazul regiunii Nord-Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), municipiul Iaşi a ieşit în topul preferinţelor pentru viitoarea capitală de regiune, însă şi oraşele Bacău şi Suceava au adunat procen