În şedinţa de la mijlocul săptămânii, cotaţiile futures au avut o evoluţie care a alternat scăderile şi creşterile, fapt care a antrenat speculatorii, determinându-i să fie mai activi. Speculaţiile realizate în prima jumătate a zilei au conturat un volum de 659 de contracte, lichiditatea evoluând într-o notă de uşoară creştere comparativ cu primele două şedinţe ale săptămânii. Valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape 9 milioane lei.
Cotaţia Dow Jones estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană a evoluat, până la ora 16.45, pe un culoar de 36 de puncte. Numărul contractelor DEDJIA_RON iunie încheiate până la ora menţionată era de 435, produsul fiind cel mai tranzacţionat. După şapte ore de tranzacţionare, cotaţia de la Sibiu a celui mai mediatizat indice din lume era estimată la 14.569 de puncte, în scădere cu 9 puncte. Pe piaţa futures americană variaţiile au fost modeste, după ce un raport privat a indicat că sectorul privat a creat, în luna martie, mai puţine locuri de muncă decât au estimat economiştii. Conturarea unei direcţii clare la Sibex depindea de evoluţia indicelui la NYSE.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 140 pe scadenţa iunie. La ora 16.45, moneda unică câştiga teren faţă de concurentul său principal, dolarul, fiind estimată la 1,28590 USD, în urma unei aprecieri de 0,27%. De-a lungul zilei, cotaţia euro a testat atât creşterile cât şi scăderile în primele ore ale sesiunii. Pe piaţa de la New York, dolarul a scăzut faţă de euro, după publicarea raportului privind angajările din sectorul privat, menţionat anterior.
Pe piaţa derivatelor pe mărfuri se întrezărea o uşoară revenire a interesului pentru tranzacţionarea preţului aurului. La ora 16.45 se observau 45 de contracte SIBGOLD_RON aprilie. Preţul unciei scădea cu 3,2 dolari, cotaţia fiind de 1572,3 USD/ uncie.
Pe segmen