Reabilitarea multor blocuri din Craiova va pune o mare problemă constructorilor care vor câştiga licitaţia, şi anume clădirile ridicate la doar câteva zeci de centimetri de blocurile propuse pentru creşterea eficienţei energetice. Pot fi enumerate aici balcoane care depăşesc cu mult aliniamentul celor existente la etajele superioare, chioşcurile construite chiar lângă peretele blocului, în care se desfăşoară activităţi comerciale, dar şi clădiri supraetajate, ridicate pe terenurile retrocedate între blocurile de locuinţe.
Dacă administraţia ar găsi o rezolvare cu chioşcurile, putând să le pună la pământ, cum va proceda cu clădirile proprietate privată despărţite de doar 30 - 40 cm de blocul care urmează să fie reabilitat?
Astfel de situaţii se întâlnesc în toate cartierele Craiovei şi în fiecare lot propus pentru programul de reabilitare există măcar un bloc învecinat cu o construcţie care nu mai păstrează limita de un metru perimetral conform normativului de rezistenţă.
Blocuri şi vile
În lotul trei din cartierul craiovean 1 Mai, multe dintre condominiile aflate pe lista reabilitării se învecinează cu clădiri supraetajate aflate la o distanţă de nici un metru. Un exemplu concret este blocul M15a, situat pe bulevardul 1 Mai, şi M15b, situat pe strada Dealul Spirii. Distanţa dintre fiecare din aceste blocuri şi o clădire este de 40-50 cm. Pe acest spaţiu, constructorul în a cărui sarcină cade reabilitarea trebuie să-şi aşeze schela. Tot în cartierul 1 Mai, într-o situaţie similară sunt şi blocurile M28 şi M32, situate pe strada Buziaş. Aici distanţa este mai generoasă cu aproximativ 10 cm.
Balcoane şi chioşcuri
În Craioviţa Nouă, probleme le pot pune constructorilor balcoanele ieşite şi cu un metru în afara aliniamentului balcoanelor de la etajele superioare şi care se întind pe jumătate din lungimea bloculu