Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu a organizat, în această săptămână, câteva activităţi care au evidenţiat influenţa benefică asupra sănătăţii a unei alimentaţii corecte. Ele au fost incluse în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” şi s-au desfăşurat în laboratorul de practică al instituţiei.
Una dintre ele a fost pregătită de elevii claselor de la profilul Alimentaţie Publică. Îndrumaţi de profesoarele Lidia Marin, Lenuţa Ciută şi Luminiţa Melu, aceştia au gătit mai multe feluri de mâncare de post, care au constituit, ulterior, şi obiectul unei prezentări gastronomice. Elevii din clasa a III-a, coordonaţi de Nuţa Gheţu, au aflat importanţa fructelor în alimentaţie. Ei au mai învăţat şi cum să prepare salata de fructe, pe care au savurat-o împreună cu învăţătoarea.
Nu în ultimul rând, elevii din clasele a IX-a B şi a VI-a C au fost invitaţi să participe la o lecţie despre alimentaţia sănătoasă, organizată de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF). Cu acest prilej, ei au aflat cum arată aşa-numita piramidă a alimentaţiei raţionale şi care sunt cele mai recomandate alimente de origine vegetală, după care au degustat şi câteva preparate pregătite pe loc de reprezentanţii ASEF.
Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu a organizat, în această săptămână, câteva activităţi care au evidenţiat influenţa benefică asupra sănătăţii a unei alimentaţii corecte. Ele au fost incluse în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” şi s-au desfăşurat în laboratorul de practică al instituţiei.
Una dintre ele a fost pregătită de elevii claselor de la profilul Alimentaţie Publică. Îndrumaţi de profesoarele Lidia Marin, Lenuţa Ciută şi Luminiţa Melu, aceştia au gătit mai multe feluri de mâncare de post, care au constituit, ulterior, şi obiectul unei prezentări gast