A cincea ediție a concursului a adunat în sala mare a Casei de Cultură sute de elevi. Fiecare echipă a fost susținută zgomotos și entuziast, cu pancarte, bannere sau steaguri. Câștigătorii sunt elevi ai CNRV.
Miercuri, în sala mare a Casei de Cultură din Roman a avut loc cea de-a V-a ediție a spectacolului-concurs “De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români”. Sute de elevi de la toate liceele romașcane, dar și de la școli gimnaziale din oraș, au venit la Casa de Cultură pentru a susține echipa favorită.
Echipele care au concurat la această ediție au fost: “Decișii”, echipa Liceului cu Program Sportiv, “Romanticii”, de la Colegiul Național “Roman-Vodă” (CNRV), “Adorabilii”, de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, “Ghidușii”, echipa școlilor gimnaziale, “Ocrotitorii”, de la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, “Biruitorii”, echipa Colegiului Tehnic “Miron Costin”, “Exuberanții”, de la Liceul Teologic “Episcop Melchisedec”, “Temerarii”, de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc de Assisi”, și “Entuziaștii”, echipa Colegiului Tehnic “Danubiana”.
Sala a fost, ca de fiecare dată, arhiplină, iar elevii au venit să-și încurajeze echipele cu pancarte și steaguri.
Înainte ca echipajele să urce pe scenă, publicul a fost încântat să o asculte pe Diandra Bancu, câștigătoarea Marelui Premiu la Festivalul concurs interjudețean de interpretare vocală și instrumentală a folclorului românesc “Doruri mușatine” – ediția a VIII-a. Întrebările la care au avut de răspuns membrii celor nouă echipe au verificat cunoștințele generale ale concurenților referitoare la tradițiile românești, dar și la cultura și istoria municipiului Roman.
Primarul municipiului Roman a transmis tuturor participanților un mesaj: “Entuziasmul și farmecul specific al liceenilor romașcani fac din această competiție un punct de reper, care ne