Scrisul pare marea problemă a premierului României, Victor Ponta, căci după ce experţii Universităţii Bucureşti, unde acesta şi-a dat teza de doctor în drept, au stabilit că lucrarea liderului PSD e una copiată, o altă “operă” este suspectă de acelaşi lucru. Scrisul pare marea problemă a premierului României, Victor Ponta, căci după ce experţii Universităţii Bucureşti, unde acesta şi-a dat teza de doctor în drept, au stabilit că lucrarea liderului PSD e una copiată, o altă “operă” este suspectă de acelaşi lucru.
Astfel, procurorii Parchetului General au solicitat Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) să realizeze o expertiză a unei cărţi publicate de Victor Ponta în 2010. Lucrarea “Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, publicată la Editura Universul Juridic, în 2010 şi semnată de premier, e suspectată de plagiat. Conform plângerii depuse de Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru, Ponta ar fi plagiat 113 pagini din cele 292 ale lucrării, pe care se află şi semnătura Danielei Coman. Problema e, se pare, că lucrarea a reluat în mare parte teza de doctorat a aceluiaşi autor Victor Ponta: “Curtea Penală Internaţională”. Şi despre această operă s-a spus, anul trecut, că ar plagia o lucrare.
Premierul Victor Ponta a renunţat să numească şefi la Parchetul General şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, DNA, după întâlnirea cu procurori ai CSM, pe care i-a anunţat că preferă selecţie, în loc de numiri directe. Ponta a spus că va numi un ministru al justiţiei, propus de liberali, care va organiza selecţia. Oana Schmidt Haineală, preşedintele CSM, a declarat că se preferă organizarea unei selecţii transparente, aşa cum recomandă şi Comisia Europeană, la care să participe procurori competenţi din structurile specifice, cu rezultate, care au obţinut condamnări, procurori integri, buni manageri.