O decizie a conducerii Minprest Rovinari arată că angajaţi societăţii vor lucra în funcţie de programul celor de la Complexul Energetic Oltenia. Spre exemplu, în perioada 1-13 mai minerii din zone precum Motru sau Jilţ intră în concediu forţat, ceea ce înseamnă că şi salariaţii Minprest care prestează în aceste unităţi au vacanţă prelungită. Numai că, la acest moment, nu se ştie dacă cei de la Minprest intră în concediu forţat sau în concediu fără plată.
Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a declarat ieri că de acum înainte angajaţii Minprest vor lucra doar dacă şi cei de la CEO lucrează. Acesta spune că orice întrerupere de activitate la CEO bulversează bugetul firav al Minprest, în sensul că activitatea este redusă, deci şi plata. Giorgi spune că până acum nu avea cadrul legal. „Am decis ca atunci când CEO are întrerupere de activitate să nu lucreze nici angajaţii Minprest de pe zona respectivă. De exemplu, în perioada 1-13 mai este o reducere de 33 la sută la buget“, a spus Giorgi. Dar, încă nu se ştie dacă cei de la Minprest vor fi trimişi în concediu de odihnă, precum cei de la CEO, sau în concediu fără plată. „Încă nu ştim cu vom face. Unii au deja toate zilele de concediu consumate. În şomaj tehnic nu pot să-i bag pentru că ar fi un dezechilibru al firmei şi am fi pe minus şi dacă sunt pe minus nu mai pot da tichetele“, a menţionat Giorgi.
PROFIT
Directorul Gabriel Giorgi a declarat ieri că pe primele două luni ale anului Minprest a avut un profit de aproape un miliard de lei vechi.
CONTRACTE
Angajaţii Minprest vor lucra de săptămâna această la împădurirea a 3 hectare de la Rovinari. Zilele trecute a fost semnat un contract pentru defrişări şi încă unul pentru împădurirea a 27 de hectare de teren. Toate contractele sunt cu CE Oltenia.
O decizie a conducerii Minprest Rovinari arată că angajaţi societăţii vor lucra în funcţie