Dan Tănăsescu, directorul DADR Gorj, a declarat că precipitațiile din ultima perioadă și temperaturile favorabile au ajutat la dezvoltarea cerealelor deja însămânțate. Acest lucru înseamnă că producția de grâu, în special, va fi bună anul acesta. Potrivit lui Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj, până în prezent au fost însămânţate peste 11.000 de hectare de păioase: de exemplu, peste 400 de hectare de ovăz, 100 de hectare de orz şi 50 de hectare de lucernă, continuând ca atunci când solul va permite, să se reia lucrările specifice campaniei agricole de primăvară. Agricultorii gorjeni au optat pentru cultivarea grâului, fiind însămânțate peste 9.000 de hectare. “La legumele de sezon s-a realizat însămânţarea în felul următor: din 160 de hectare de usturoi planificate, au fost însămânţate peste 50 de hectare, morcovi din 400 de hectare s-au însămânţat 150 de hectare, arpagic din 877 de hectare s-au realizat 200 de hectare”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.
Dan Tănăsescu, directorul DADR Gorj, a declarat că precipitațiile din ultima perioadă și temperaturile favorabile au ajutat la dezvoltarea cerealelor deja însămânțate. Acest lucru înseamnă că producția de grâu, în special, va fi bună anul acesta. Potrivit lui Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj, până în prezent au fost însămânţate peste 11.000 de hectare de păioase: de exemplu, peste 400 de hectare de ovăz, 100 de hectare de orz şi 50 de hectare de lucernă, continuând ca atunci când solul va permite, să se reia lucrările specifice campaniei agricole de primăvară. Agricultorii gorjeni au optat pentru cultivarea grâului, fiind însămânțate peste 9.000 de hectare. “La legumele de sezon s-a realizat însămânţarea în felul următor: din 160 de hectare de usturoi planificate, au fost însămânţate peste 50 de hectare, morcovi din 400 de hectare s-au însămânţat