În Focşani există 21 de locuri de joacă, 11 amenajate (dintre care unul doar pe jumătate) şi 10 cu leagăne, balansoare şi topogane de pe vremea comunismului. Copiii le folosesc pe toate, autorizate sau nu, amenajate sau nu, iar autorităţile locale se consideră acoperite: au încheiat poliţe de asigurare, aşa că dacă, Doamne fereşte, vreun copil este rănit, plăteşte firma de asigurări.
Focşaniul, un oraş cu peste 70 de mii de locuitori, dispune de numai 21 de locuri de joacă. Acestea sunt amplasate între blocurile din oraş sau în parcuri. Paradoxal, un spaţiu de joacă amplasat între blocuri a fost amenajat doar pe jumătate, din cauza lipsei de fonduri. Este vorba despre locul de pe strada Ghinea Dorinel, jumătate a fost modernizat cu topogane şi leagăne adaptate vârstei copiilor, iar cealaltă jumătate aminteşte de perioada comunistă cu leagăne de fier şi cu mese de ping pong din beton. „Nu ştiu ce au făcut pentru că au reuşit să amenajeze doar jumătate din locul de joacă. Este bine şi aşa, decât deloc, dar atunci când vin să taie iarba o fac doar pe jumătatea amenajată, în rest lasă bălăriile să crească. Să sperăm că vor veni să amenajeze şi cealaltă jumătate ca să aibă unde să se joace copiii. Vara vin foarte mulţi copii să se joace aici, chiar şi de pe alte străzi cum ar fi Coteşti. Nu au unde să se ducă în altă parte şi pentru că aici s-a făcut cât de cât ceva, vin să se joace“ , ne-a spus una dintre locatare.
În acest moment, există 11 locuri de joacă amenajate distribuite astfel: în cartierul Sud, două sunt amplasate în zona Majestic, două pe strada Ulmului, unul în preajma Mausoleului şi încă unul pe strada Revoluţiei. În celelalte zone ale oraşului mai sunt în Parcul Schumann, în Parcul Bălcescu, în Grădina Publică, pe strada Ghinea Dorinel şi pe strada Bârsei.
Municipalitatea mai are în administrare încă 10 locuri de joacă neamena