de Alexandra CHEŞCU
02 aprilie 2013 23:52
280 vizualizari
A-A+
"Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă" sau "Timpul costă bani" sunt două dintre vorbele de "duh" care, incredibil, dar adevărat, reuşesc să îşi facă loc în bucătărie. Crearea de mâncăruri, bucătăritul, cu alte cuvinte, ori îţi place, ori nu, şi dacă pentru unii se transformă într-o pasiune, pentru alţii nu există corvoadă mai mare. Dincolo de aceste două aspecte şi de sentimentele de dragoste-ură pe care le stârneşte, gătitul poate fi greu chiar şi pentru pasionaţii de bucătărie şi de reţete. Care atunci când vin obosiţi de la muncă se confruntă cu o răceală sau pur şi simplu n-au chef de gătit se trezesc, dacă au copii şi familie, în faţa unei situaţii aparent fără ieşire.
Pentru bucătărit îţi trebuie timp. Asta e clar. Însă, tocmai pentru cei care vor să câştige ceva minute în plus într-o zi fără chef, de astenie, am adunat mai multe sfaturi. De trişat în bucătărie.
*ţine-le la îndemână - avantajul unei bucătării mai mici este acela că ajungi rapid la toate ustensilele, deci masa e gata mai repede. Cu toate acestea, dacă viaţa te-a "norocit" cu o bucătărie mare, ai grijă, când te apuci de gătit să ai cuţitele, furculiţele, bolurile, mirodeniile şi oalele cât mai aproape, pentru a nu pierde timpul căutându-le;
*plănuieşte-le din timp - cam ce vrei să mănânci timp de vreo trei zile, pentru a-ţi face provizii din timp şi pentru a merge la fix cu fiecare masă. Păstrează doar alimentele perisabile ca fructele şi legumele pentru cumpărături de ultim moment.
*îmbogăţeşte-ţi cămara - unul dintre secretele unei mese rapide este cămara, care pentru a-şi atinge scopul e musai să fie bine aprovizionată. Ai grijă să îţi reîmprospătezi periodic stocul de conserve cu roşii, mazăre, porumb, fasole sau paste care se pot transforma oricând, rapid