Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 13, la sediul Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu (strada Tribunei, nr. 6).
Expoziţia este vizitabilă pentru prima dată la Sibiu şi pleacă de la ideea că reţeaua de socializare Facebook tinde să devină, tot mai mult, un mod de viaţă.
Potrivit curatorului expoziţiei, Adrian Luca, generaţii întregi, îndepărtate ca vârstă, sunt prinse în ceea ce este recunoscută drept cea mai mare reţea de socializare din lume, cu aproape un miliard de utilizatori zilnici. Pe lângă părţile bune ale acestor mari reţele de socializare, trebuie să ne întrebăm însă care sunt şi minusurile unei reţele care îşi propune să devină registrul de identitate al lumii.
„Expoziţia este formată din grupuri de lucrări ce vor încerca să sugereze comunicarea virtuală cu aspectele ei pozitive, dar şi cele negative: pozitive pentru că vizează viteza de comunicare la scară globală, negative pentru că vizează lipsa contactului uman, dimensiune ce caracterizează fiinţa umană în esenţa ei. Pensulaţia a fost înlocuită cu coduri de bare, iar albastrul este culoarea dominantă”, a explicat artista Florica Prevenda.
Potrivit acesteia, expoziţia este „un eseu asupra acestei probleme. Noile generaţii sunt acaparate foarte mult de aceste reţele de socializare în aceste timpuri. Este un mediu de comunicare folosit tot mai multe de oameni”, a explicat artista.
Expoziţia va fi deschisă la Sibiu până în data de 28 aprilie.
Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 13, la sediul Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu (strada Tribunei, nr. 6).
Expoziţia este vizitabilă pentru prima dată la Sibiu şi pleacă de la ideea că reţeaua de socializare Facebook tinde să devină, tot mai mult,