Ora 11.44. Ajung în faţa Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani. Este săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. În curtea liceului sunt puţini elevi. O domnişoară strigă câteva cuvinte în limba italiană, în vreme ce colegele care o însoţesc o ascultă nedumerite, dar încântate. Câţiva paşi mai încolo, mai multe eleve ascultă de zor muzică la … telefonul mobil, cu volumul la maximum.
În laboratorul de activităţi practice, elevii unei clase a IX-a de la alimentaţie publică încearcă să facă senzaţie în gastronomie, apoi mănâncă preparatele pe care le-au gătit chiar ei. Checul aperitiv cu măsline şi prăjiturile tiramisu sunt produsele cu care ei se mândresc foarte tare. Îmbrăcaţi toţi în alb ca nişte adevăraţi masterchefi, elevii nu mă lasă să plec până nu încerc bunătăţile lor. Ba chiar îmi spun şi ingredientele.
„Chec aperitiv cu măsline”
150 de grame de făină, 6 ouă, praf de copt, 200 de grame de măsline, caşca¬ val ras, gogoşari muraţi şi şuncă presată. Este o reţetă propusă elevilor în schimbul chipsurilor şi a snacks-urilor pe care le consumă în mod normal.
La etaj, un grup de elevi participă la un atelier practic de confecţionat papioane. Cu toţii erau ochi şi urechi la ceea ce prezentau profesorii, probabil mulţi se şi visau lucrând pentru un mare creator de modă.
Cobor pe scări, iar afară se aud înjurături spuse gălăgios de câţiva elevi care ieşeau din sala de sport. În cadrul acestei săptămâni nu există pauză sau oră fixă pentru începerea unei activităţi. Mă retrag lăsând în urma mea elevi şi profesori entuziaşti.
Ora 11.44. Ajung în faţa Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani. Este săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. În curtea liceului sunt puţini elevi. O domnişoară strigă câteva cuvinte în limba italiană, în vreme c