Satul Seciurile, care în urmă cu şapte ani a fost aproape distrus de alunecările de teren, riscă să rămână acum izolat. Pământul a fugit de sub drumul judeţean care duce spre Seciurile şi Bustuchin, iar drumul stă să se rupă în orice clipă. Autorităţile au interzis maşinilor de tonaj să circule pe acel tronson.
Drumul 675 C care face legătura între Roşia de Amaradia şi satul Seciurile a fost rupt în urma alunecărilor de teren. Primarul din localitate, Liviu Cotojman, a dispus închiderea acestuia, deşi nu mai există o altă rută. Pământul de sub partea carosabilă a luat-o la vale, lângă drum formându-se o prăpastie de câţiva metri, mai spune Liviu Cotojman. „Cel mai grav e la ieşire din Roşia de Amaradia, spre satul Seciuri, unde o porţiune de drum e grav afectat de alunecările de teren şi riscăm să avem drumul impracticabil, să nu se mai poată circula pe nicio bandă. În acest fel, s-ar rupe efectiv legătura între Roşia- Bustuchin şi Craiova. Am vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi l-am informat de cum stau lucrurile. Există un pericol iminent ca, din neatenţie, un conducător auto să ajungă cu maşina în prăpastie. Surparea s-a produs sub asfalt şi la trecerea unei maşini de tonaj cred că s-ar rupe pe loc. Nu există o altă variantă de drum. Tot prin acea zonă afectată trebuie să creăm o variantă de drum”, a explicat Liviu Cotojman.
Alunecările revin
Nu este prima dată când au loc alunecări de teren la Roşia de Amaradia. La fiecare ploaie abundentă fenomenul se reactivează, punând în pericol sute de gospodării. În 2006, satul Seciurile a fost zguduit de alunecările de teren, peste 100 de gospodării fiind distruse. Situaţia s-ar putea repeta, anunţă primarul Liviu Cotojman, care monitorizează situaţia similară şi din satul Stejari. „Solul s-a îmbibat cu apă ca un burete, iar în satul Stejari există riscul ca o falie de pământ d