Vrei să faci modificări în locuinţa ta, cum ar fi să muţi o uşă sau să dărâmi un perete? Trebuie să ştii că pentru astfel de operaţiuni ai nevoie de anumite documente şi aprobări, altfel rişti amenzi mari. Specialiştii de la infoconstructii.com îţi spun care sunt paşii de urmat. Vrei să faci modificări în locuinţa ta, cum ar fi să muţi o uşă sau să dărâmi un perete? Trebuie să ştii că pentru astfel de operaţiuni ai nevoie de anumite documente şi aprobări, altfel rişti amenzi mari. Specialiştii de la infoconstructii.com îţi spun care sunt paşii de urmat.
Primul pas este obţinerea Certificatului de Urbanism şi a Autorizaţiei de construire, de la Primărie, conform Legii 50/1991. Pentru Certificatul de Urbanism e nevoie să depui următoarele documente: copie după actul casei, chitanţă taxă, două planuri cadastrale la scară 1/500 şi alte două planuri cadastrale la scară 1/2000. După obţinerea Certificatului de Urbanism se depun documentele pentru Autorizaţia de construire, şi anume: copie legalizată după actul de proprietate, certificatul de rol, proiectul pentru obţinerea Autorizaţiei de construire, toate avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism, copie după Certificatul de Urbanism, contract cu o firmă de salubrizare, acordul notarial al vecinului sau al coproprietarilor (după caz), chitanţă de plată a taxei, care variază în funcţie de suprafaţa locuinţei. Dacă vrei extinderea locuinţei, după Certificatul de Urbanism trebuie să cauţi un specialist care să-ţi întocmească proiectul propriuzis. Extinderea trebuie făcută astfel încât să nu afecteze structura de rezistenţă a imobilului. Extinderea pe verticală sau orizontală este o soluţie mult mai ieftină decât construirea unei noi case.
Dacă vrei doar să demolezi un perete, e nevoie să consulţi un specialist pentru a vedea dacă nu este unul de rezistenţă. După ce ai primit Certificatul de Urbanism, următoru