Reprezentanţii Spitalului „N.N. Săveanu” din Vidra solicită sprijinul autorităţilor locale, dar şi al celor centrale, pentru a obţine o finanţare mai bună. Prin numeroasele adrese trimise reprezentanţilor autorităţilor locale, dar şi în cadrul unor întâlniri avute cu oficiali din Ministerul Sănătăţii, conducerea Spitalului Vidra a solicitat utilizarea unei formule de calcul pentru acordarea bugetului conformă cu realitatea din teren.
Finanţarea asistenţei medicale se face, potrivit reprezentanţilor unităţii, pe baza unei formule de calcul care cuprinde indicele case mixt (ICM), ce face referire la complexitatea cazurilor tratate, şi unul privind durata medie de spitalizare (DMS). Reprezentanţii unităţii spun că ICM-ul pe care îl iau în considerare oficialii de la Bucureşti este de 0,59, în condiţiile în care, în 2012 unitatea a realizat un ICM de 0,80. În plus, indicele DMS luat în calcul de cei de la Bucureşti este impus la nivel naţional de 6,65 zile de spitalizare pe bolnav, când cel realizat la nivelul unităţii nu depăşeşte 4,7 zile per bolnav.
Conducerea unităţii spune că în condiţiile în care în formula de calcul vor fi luaţi în considerare indicii reali, asistenţa medicală furnizată în spital nu va avea de suferit, aşa cum s-a întâmplat în trimestrul IV al anului precedent, când unitatea s-a confruntat cu mari probleme financiare. „În condiţiile solicitate, se creează posibilitatea unei activităţi de asistenţă medicală şi economico-financiară corespunzătoare gradului unităţii şi nevoilor populaţiei din teritoriu arondat, cu costuri incomparabil mai mici faţă de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani, care ar reprezenta alternativa pentru internări, condiţii în care economiile realizate prin activitatea noastră sunt incontestabile. În urma adresei trimise la Şcoala Naţională de Management Sanitar, am primit un răspuns favorabil, în sensul că i