După o lungă perioadă de tăcere, care a urmat unui fluviu de materiale de presă legate de contractul de semnalizare rutieră încheiat de Primăria Timişoara, firma Rosign, co-semnatarul contractului, a transmis presei un punct de vedere legat de acuzaţiile formulate la adresa ei de către conducerea Municipalităţii. În replică, viceprimarul Traian Stoia spune că săptămâna viitoare le va “demonstra tot ce e de demonstrat”.
20.000 de indicatoare rutiere, întreţinute de Rosign
Conducerea societăţii Rosign a decis să răspundă la acuzaţiile care s-au formulat la adresa ei în ultima perioadă de către reprezentanţi ai Municipalităţii şi consilieri locali, precizând că asupra ei “au fost lansate atacuri nedrepte, prin care s-au dau publicităţii informaţii inexacte, trunchiate sau scoase din context”.
“Societatea Rosign a fost înregistrată în data de 13 noiembrie 2001, iar colaborarea cu Consiliul Local Timişoara se face pe baza contractului de concesiune 20246/13 decembrie 2001. În toată această perioadă nu s-au înregistrat, în municipiul Timişoara, incidente sau accidente din vina societăţii noastre. Menţionăm că avem în întreţinere 90 de instalaţii de semaforizare şi circa 20.000 de indicatoare rutiere. Lucrările se execută cu echipamente şi utilaje de calitate, de nivel european, societatea investind în dotări, anual, sume importante (peste 700.000 de euro, în ultimii trei ani”, se arată într-un comunicat al societăţii, remis pe adresa redacţiei.
Conducerea Rosign ţine să aducă o serie de precizări legate de afirmaţiile făcute la adresa ei de către viceprimarul Traian Stoia, susţinând că “observaţiile răuvoitoare la adresa activităţii noastre au scopul de a ne pune într-o lumină nefavorabilă, de a crea suspiciuni cu privire la calitatea şi corectitudinea serviciilor prestate”. În plus, spun aceştia, afirmaţiile privin