* Mihai Miron, proprietarul firmei, susţine că ancheta DIICOT are loc în contextul criticilor aduse asupra activităţii Ministerului Sănătăţii
Procurorii de la DIICOT au luat cu asalt sediul Ropharma, în urma unor acuzaţii de evaziune fis-cală şi spălare de bani. Potrivit unor surse apropiate DIICOT, compania ar fi virat sume de bani, sub formă de sponsorizare, unei mănăstiri din Oradea care a virat, mai departe, banii unor angajaţi ai Ropharma. Aceştia îi scoteau din conturi şi îi readuceau în cadrul firmei în numerar.
Mihai Miron, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei şi proprietarul acesteia, crede că percheziţiile au loc "în contextul în care am criticat acţiunile Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte spitalele private". "Noi la Braşov plătim taxe mai mari la spital (Spitalul Sf. Constantin, din care Ropharma deţine o treime - n. red.) decât ceea ce ni se întoarce de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Noi, Ropharma, plătim trei milioane de lei lunar statului sub formă de taxe, iar în acest context să verifici o sponsorizare de 50.000 de lei sau 80.000 de lei mi se pare aberant", a spus Miron, care a mai spus că firma a şi construit biserici, nu doar a sponsorizat. "Nu mi se pare o crimă să susţii religia", mai spune omul de afaceri încheind: "Este o vânătoare de vrăjitoare".
* Mersul "afacerii"
Investigaţiile au început la data de 19 iunie 2012, atunci când poliţişti BCCO Târgu Mureş s-au sesizat cu privire la activitatea infracţională a grupului organizat, transmite Poliţia Română printr-un comunicat.
În fapt, începând cu 19 octombrie 2010 şi până în prezent, în contul bancar al unei instituţii de cult au fost efectuate mai multe viramente bancare, cu titlul ,,sponsorizare", în sumă totală de 914.000 lei. Banii proveneau din contul bancar al unei societăţi comerciale din Braşov şi erau viraţi mai depart