Probabil ca istoria va stabili la un moment dat cand mascarada procurorilor sefi, acceptati initial, se pare de absolut toate partile implicate, de la presedinte si premier la Crin Antonescu, drept o formula de compromis, a scapat de sub control incheindu-se cu o autentica criza, cel putin de nervi, in PSD.
Nici procedura fulger aleasa de premierul interimar la Justitie si presedinte, in pofida recomandarilor repetate ale CE, si nici numele procurorilor alesi pentru DNA si Parchetul General nu sunt convingatoare.
Codruta Kovesi s-a dovedit, in timp, foarte adaptabila la sistem, ca sa nu spunem mai mult, iar dl. Nitu, fostul adjunct al domniei sale, a avut o prestatie foarte slaba la anterioara audiere in cadrul CSM si a fost chiar respins de Traian Basescu, ca propunere venita de la Mona Pivniceru. A fost tot ce a putut obtine mai mult fiecare dintre parti. Iar marea victorie a USL a fost sa scape de Daniel Morar.
Initial, cea care a stricat jocurile a fost sectia de procurori a CSM, care i-a pus o neasteptata talpa lui Victor Ponta, explicata ulterior de Daniel Morar prin nemultumirile formulate la adresa Codrutei Kovesi. Ca premierul se astepta sa aiba probleme in CSM o dovedeste confirmarea numirii d-nei Kovesi, aruncata peste umar, o confirmare seaca cu rol de fapt implinit.
Refuzul CSM a schimbat jocul de imagine. Victor Ponta a parut depasit de situatie, iar Crin Antonescu a preluat conducerea cu voiosie. Victor Ponta nu-si putea permite insa asa ceva, nici in partid, nici ca prim ministru si nici in perspectiva. Ca au mai fost si alte argumente, cum spuneam, vom afla.
Cert este ca miercuri dimineata jocul s-a resetat, iar pozitiile in USL s-au inversat. Victor Ponta a trecut din nou la conducere, iar Crin Antonescu, informat, dar neconsultat, a ramas in offside si fara posibilitati de iesire.
@N