Cu ajutorul laserelor moderne, se pot trata cele mai dificile carii, fără durere şi fără zgomot de polizor. Cu „lumină roşie” se pot face inclusiv extracţii fără anestezie
Smalţul dinţilor conţine până la 5% apă şi 25% dentină şi os. Undele laser provoacă microoexplozii la nivelul moleculelor de apă, reuşind să perforeze structura dentară ţintită şi totodată „să amorţească” zona pentru ca pacientul să nu resimtă durere. Tehnologia Waterlaser poate fi folosită în aproape toate procedurile dentare, de la detartraj, curăţare carii şi paradontoze până la implanturi, tratamente pe canal şi alte intervenţii complexe.
Aparatul e potrivit atât pentru ţesuturile moi, cât şi pentru cele tari. Cu ajutorul sprayului cu lumină roşie, caria e curăţată într-un minut, iar dintele e bun de plombat.
„Prelucrarea dintelui cu laserul este mult mai curată, nedureroasă şi non-invazivă. Nu se mai produc acele fricţiuni şi vibraţii ca în cazul polizorului de care ne este atâta frică, fiind o metodă de tratament excelentă mai ales pentru copiii care se tem de dentist”, subliniază medicul stomatolog Mircea Stăpânoiu, care foloseşte acest tip de laser de un an.
Risc zero de infecţii
În timpul lucrării, pacientul trebuie să poarte doar ochelari de protecţie, ca în mai toate procedurile cu laser. Nu există contraindicaţii, iar procedurile durează de două ori mai puţin decât cele efectuate prin metode convenţionale. În plus, riscul de infecţii este zero. „Este o fiţă necesară pentru medic, practic face şi anestezie, coagulează sângele, secţionează, iar pacientul nu simte nimic. Eu folosesc un laser care face mai mult proceduri de cosmetică dentarăalbiri, detartraj, gingivectomii (îndepărtarea ţesutului gingival în exces). Feedbackul din partea pacienţilor este mulţumitor, însă când le faci nota de plată nu sunt prea fericiţi. Dacă o albire normală costă în jur de 300 de