Autorităţile din Târgu Jiu s-au trezit la o săptămână după inundarea blocurilor ANL din zona Narciselor. Încă din cursul serii de miercuri un echipaj al ISU Gorj a mers în zonă cu o motopompă şi a început să evacueze din apa acumulată la parterul unuia dintre blocuri, adâncimea micului lac fiind de circa un metru.
Pe parcursul nopţii pompierii au continuat operaţiunea respectivă, în zonă rămânând şi viceprimarul Aurică Popescu, acesta fiind la prima experienţă în care, ca reprezentant al autorităţilor locale, a trebuit să intervină într-o astfel de situaţie.
Viceprimarul a recunoscut că sunt probleme la blocurile respective, mai ales că apa a ajuns la baza centralelor termice instalate în scările de bloc, inundând o porţiune din centrale care este din alamă, ceea ce, teoretic, nu ar trebui să genereze mai probleme. Partea electronică a centralelor, cea care s-ar fi stricat imediat la un simplu contact cu apa, este situată deasupra, Popescu apreciind că nu ar fi pagube mari din acest punct de vedere, aprecierea fiind însă ochiometrică, în condiţiile în care constructorilor le-au luat trei zile pentru a găsi cheile de la uşile de acces la parterul blocurilor inundate. Viceprimarul a dat din nou asigurări că Primăria nu va semna nici un protocol de recepţie a clădirilor inundate până când nu se va asigura că starea acestora este una foarte bună, chiar dacă acest lucru va presupune şi decalarea termenului la care s-ar face repartizarea către viitorii chiriaşi ANL.
Inspecţia în Construcţii şi-a trimis şi ea proprii reprezentanţi în control pe şantierul inundat, inspectorii constatând ceea ce ştiau şi muncitorii şi anume că autorităţile locale nu au făcut canalizarea în zonă pentru a putea fi preluată apa provenită din ploi. Apa respectivă a ajuns la reţeaua internă de canalizare a blocurilor şi, astfel, la parterul acestora s-au format lacurile de un